Girona està de moda. Aquest podria ser l’eslògan publicitari per aquest estiu. Disposem d’un entorn privilegiat. La província de Girona, envoltada per la Costa Brava i el Pirineu, i amb el suport dels Parcs Naturals, de la gastronomia i d’un servei de qualitat, ens posiciona com un dels millors Parcs Temàtics del món.

Estem a les portes d’una nova temporada turística. Les Fires i agents turístics europeus ens diuen que estem davant una campanya incerta. Darrerament el turisme ha patit atacs directes a la seva línia de flotació, i així i tot, els números del 2017 no són dolents.

El sector turístic català té una bona base però ens queda molta feina a fer. Hem de partir de l’afirmació que no podem deixar de moure’ns. El sector turístic és un dels més vius, més actius i més reaccionaris. Penseu que si deixem de moure’ns, de fer inversions, d’adaptar-nos a les noves demandes dels clients, d’integrar el nostre sistema de gestió a l’era 3.0, de seguir formant els nostres treballadors, d’espiar què fan els millors, de buscar nous mercats, de valorar internament el que fem, de preguntar al nostre client què vol, de posicionar-nos a la xarxa, d’oferir nous serveis i productes, d’aprofitar el territori, de treballar en equip i de defensar la nostra cultura; si deixem de fer tot això, si ens pleguem de mans, altres mercats ens passaran al davant.

Hi ha dos tipus de sectors: el sector ràpid, que constantment treballa per oferir i tenir el millor i el sector mort. O ets mous o desapareixes. Sigues proactiu.